Objavljeno: 23.11.2022.

Believe in yourself

Otkad smo je upoznali, bilo je jasno da je ona osoba koja u svom kreativnom radu izlazi iz okvira. I evo, opet nas iznenađuje!

Dizajnerica Ivana Bičanić i njezin brend Chic IB Bags s nama su već četiri godine. I pred nama je nova kampanja. I opet je drukčija. Zašto? E pa vidjet ćete!

Dakle, Ivana je izašla iz okvira klasičnih kampanja i odlučila slikati – sebe! Naime, upravo je sebe uzela kao model koji će predstavljati novu kampanju pod nazivom koji savršeno odgovara toj ideji, a to je #BELIVEINYOURSELF.

Zašto sebe, pitate se? Zato što je htjela dočarati svojim klijenticama, i onima koje će to postati, kako ona vidi i nosi Chic IB torbe.

– Ovo je za mene veliki izazov, jer ja sam stvarna žena, a ne foto-model i nemam znanja o pozama i namještanju za slikanje. Baš zato sam htjela dokazati sebi i pokazati svim ostalim ženama da stvarne žene idu kroz život i jednako tako mogu se okušati u poslu izvan svog. Smatram da ću ja najbolje pokazati svoje torbe jer ja ih živim i nosim sa strašću i ljubavlju.

Chic IB torbe su za žene sa stavom, ostvarene i koje vole sebe. Ne boje se uhvatiti u koštac sa nikakvim izazovom – pojasnila je Ivana razloge takve svoje odluke za ovu kampanju koja je pomalo i osobnog karaktera.

Uostalom, kako kaže, moda nema granica, žene žele izgledati drukčije i biti primjećene. A Ivana, naglašava, radi lokalno, ali razmišlja globalno.

– Za ovu kolekciju izabrala sam ugaslije boje, ali za svaki model torbe upravo vi, drage moje dame, možete birati boju koja vama odgovara – novost je koju nam je najavila ova dizajnerica, a čije su sve torbe „planule“ među pripadnicama ljepšeg spola, neovisno o dobi, već kod prve pojave na tržištu.

I dalje u svom radu koristi isti materijal, a to je brodski skaj koji se koristi u nautičkoj industriji jer je jako čvrst i otporan na sunce i vodu.

– Znaju klijentice u šali reći “nikako se poderati ove tvoje torbe” – smije se Ivana.

Svaka je torba ručni rad kojeg sama izrađuje od ideje do krajnjeg proizvoda, dakle vlastitim rukama, uz pomoć mašina i alata.

– Svaka Chic-ica, kako ih od milja zovem, se tako izrađuje. Prvo nacrtam skicu, pa skrojim, pa sašijem probni model i tek onda kada imam svoju zamisao u ruci tj. gotov proizvod, torba kreće u prodaju – pojašnjava autorica svoj stvaralački proces.

Najnoviju kampanju s kojom nam se predstavlja snimila u suradnji je s fotografkinjom Žemineom Čotrić, a koja je bogata iskustvom i znanjem u svom poslu. Ono što je za Ivanu najvažnije jest da je u suradnji s njom izvukla dušu iz svake slike jer je to točno što je željela.

Make up: Iva Dunat

Styling i ideja:  Ivan Bičanić

Foto: Žeminea Čortić

What are you looking for?
Please type the word you want to search and press "enter"